Oplevering derde woontoren in Hof van Tuindorp in Utrecht

De derde van vier woontorens in het project Hof van Tuindorp in Utrecht is opgeleverd.

Het gaat om 51 appartementen in alle huursegmenten. Hof van Tuindorp bestaat in z’n geheel uit vier gebouwen. Oplevering van het geheel wordt eind dit jaar verwacht.

Hof van Tuindorp wordt gerealiseerd door Zenzo Maatschappelijk Vastgoed en Lithos bouw & ontwikkeling. De woningen zijn gasloos en de energie wordt opgewekt door middel van warmte-en koude opslag.

De eerste twee torens zijn begin 2021 opgeleverd. Een daarvan, Buitenhof bestaat uit 69 appartementen voor mensen afhankelijk van zwaardere zorg. Op de begane grond van dit complex is een gemeenschappelijke ruimte die ook voor de buurt toegankelijk is, de huiskamer van de buurt. De vierde woontoren met 59 appartementen, wederom een mix van verschillende huursegmenten, wordt eind 2022 opgeleverd.

Hof van Tuindorp staat in de Groene Kop, een recentelijk opnieuw ingericht gebied in Utrecht. Het landschappelijk ontwerp van Hof van Tuindorp sluit hier dan ook naadloos op aan.

Alle appartementen zijn levensloopbestendig gerealiseerd. Oftewel, geschikt voor jong en oud, met en zonder hulpvraag. Dit leidt tot een diversiteit van huurders die vorige week hun intrede deden, variërend in leeftijd van 20 tot 80 jaar. Wanneer er zorg nodig is, zijn er via zorgpartner Careyn thuiszorg arrangementen beschikbaar.

Scroll naar boven