Oplevering 91 woningen project De Zaagmolen in Alphen aan den Rijn

De 91 sociale huurwoningen van project De Zaagmolen zijn opgeleverd aan woningcorporatie Woonforte.

In totaal zijn aan de Zaagraamweg in Alphen aan den Rijn 91 woningen gerealiseerd. 73 Woningen zijn verhuurd aan jongeren tot 28 jaar en herstarters. Vooral deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden.

Snel klaar

De woningen zijn bijna helemaal in de fabriek van Daiwa House Modular Europe gemaakt en daarna kant-en-klaar met keuken en badkamer vervoerd op een vrachtwagen om verder afgewerkt te worden. Het voordeel is dat de woningen op deze manier heel snel klaar zijn.

De woningen aan de Zaagraamweg mogen vijftien tot maximaal twintig jaar aan de Zaagraamweg blijven staan. De woningen kunnen na vijftien jaar worden hergebruikt of verplaatst.

Geen bouwherrie

Dennis Kos, Projectleider Woningbouw bij Daiwa House Modular Europe: ‘Het voordeel van modulaire bouw is dat het een relatief stil bouwsysteem is. Je zet een kraan neer en plaatst de modules, maar van bouwherrie heb je bijna geen last.’

Er was veel belangstelling voor de studio’s, twee- en driekamerwoningen. In totaal hebben er circa 2500 woningzoekenden gereageerd op de woningen.

Woonforte is een woningcorporatie met bijna tienduizend woningen in Alphen aan den Rijn, Aarlanderveen, Boskoop en Zwammerdam. 

Scroll naar boven