Oplevering 333 flexwoningen op het Leerpark in Dordrecht

In week 10 vindt de oplevering van de 333 semipermanente flexwoningen plaats op het Leerpark in Dordrecht en dat is vrijdag gevierd.

Daiwa House Modular Europe heeft dit project samen met woningcorporatie Trivire en sociaal maatschappelijk beheerder De Huischmeesters gerealiseerd. Het Leerpark Dordrecht is een plek om te ondernemen, leren en wonen. Net zoals veel gemeenten in Nederland, kampt ook Dordrecht met een tekort aan betaalbare woningen voor studenten en starters. De nieuwe woningen zijn daarom speciaal gebouwd voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar die werken, studeren of beginnen aan een nieuwe studie binnen de Drechtsteden.

De modulaire woningen zijn circulair gebouwd en kunnen in de toekomst hergebruikt of verplaatst worden. Zo is het gebouw onder andere voorzien van zonnepanelen en duurzame wanden en plafonds. Deze toekomstbestendige manier van bouwen zorgt ervoor dat de 333 woningen kunnen worden ingezet voor tijdelijk of permanent gebruik. Het is dan ook een duurzame oplossing voor het woningtekort. De woningen zijn op een razend tempo gerealiseerd: binnen 30 weken na de start van de grondwerkzaamheden wordt het project opgeleverd.
Ook vanuit de landelijke politiek is er aandacht voor het Leerpark. Afgelopen zomer bracht Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, een bezoek aan de bouwlocatie. De Jonge toonde veel interesse in de fabrieksmatige en duurzame productie van de woningen.

‘De bouw van flexwoningen is belangrijker dan ooit voor de woningmarkt. Het is niet alleen een hoogwaardige manier van bouwen, maar ook nog eens snel en betaalbaar’, vertelt Harry van Zandwijk, CEO van Daiwa House Modular Europe. ‘We willen de woningbouw in beweging brengen met ons werk. Dit doen we door slim, snel en schoon te bouwen en de woningen in Dordrecht zijn hier een mooi voorbeeld van.’

Scroll naar boven