Ontwikkeling 300 woningen in Alkmaar Oudorp stap verder

De gemeente Alkmaar, Vastesteen Projectontwikkeling en Ter Steege hebben de overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van circa driehonderd woningen in Oudorp, Alkmaar.

Het betekent de volgende stap in de herontwikkeling van deze locatie, die onderdeel is van Alkmaars Kanaal. Het stadsdeel verandert hiermee in een ‘stoere havenstad’, zoals het plan Alkmaars Kanaal het beschrijft.

Het perceel is gelegen aan de noordzijde van de Schermerweg, in het hart van Oudorp, één van de transformatiegebieden in het Alkmaars Kanaal. Er komt een gemengd woon- en werkgebied met circa driehonderd woningen, een parkeergarage en commerciële voorzieningen. Zo ontstaat een omgeving die voor verschillende doelgroepen interessant is met zowel sociale huur- en koopappartementen als huur- en koopwoningen van verschillende groottes. Het geheel komt in een groen gebied dat aansluit op verkeersroutes voor langzaam verkeer. Onder de (deels) openbare tuin komt een parkeergarage met fietsenstalling.

Bedrijventerrein Oudorp ontwikkelt naar een ‘stoere stad’ waarin gewoond en gewerkt wordt. Er is op verschillende plekken ruimte voor een markant gebouw of een bijzondere openbare ruimte. Er wordt ook ruimte gemaakt voor groen. Dit betekent een stoere, stevige uitstraling, afgewisseld met een meer zachte en groene uitstraling.

 

Scroll naar boven