Ontwerp voor Leisurestrip voor sport en vermaak in Deventer

Architectenbureau Palazzo heeft in opdracht van de gemeente een ontwerp gemaakt voor de gebouwen voor sport en vermaak op de Leisurestrip aan de Holterweg.

In juni werd bekend dat er een klimhal, boulderhal, padelhal, trampolinepark en een speelparadijs komt. Daar worden nog een bike-experience en een arcadehal aan toegevoegd.

Palazzo heeft een ontwerp gemaakt voor drie nieuwe gebouwen. Twee gericht op sport en één op vermaak. Het sportieve deel bestaat uit een padelhal van 2790 m² inclusief buitenbaan, een boulderhal en een klimhal. Daar wordt de bike-experience aan toegevoegd. Deze ‘sportzone’ komt naast BigGym op een kavel van ongeveer 12.000 m².

Het gedeelte voor vermaak bestaat uit een trampolinepark en een kinderspeelparadijs. Daar wordt de arcadehal aan toegevoegd. Dit deel komt tussen McDonald’s en Tango op een kavel van ongeveer 8200 m².

1ste gebouw: Boulderhal, klimhal en bike-experience – In het meest westelijk gelegen gebouw komt de bike-experience, boulderhal en klimhal. Het totale oppervlak van dit gebouw is ongeveer 2.920m². De hoogte van de klimhal is maximaal 20 meter. De rest van het gebouw is ongeveer 10.6 meter hoog.

2de gebouw: Padelbanen inclusief buitenbanen – Links van sportschool BigGym komt de padelhal. Het totale oppervlak van dit gebouw is ongeveer 2790m². Tussen dit gebouw en de klim- en boulderhal worden buitenbanen gemaakt. De buitenbanen worden omringd door glazen wanden. De hoogte van het gebouw is ongeveer 10,6 meter hoog.

3de gebouw: Speelparadijs, arcadehal en trampolinehal – In het derde gebouw, tussen McDonald’s en tankstation Tango, komt een arcadehal, trampolinehal en speelparadijs. Het totale oppervlak van dit gebouw is 3760m².

Donderdagavond 25 november heeft Palazzo de buurt geïnformeerd omtrent de voorgenomen plannen. Het plan bevindt zich in de ontwerpfase. Het voorlopig ontwerp is ingediend bij de gemeente. Daarna wordt het plan verder uitgewerkt. Vervolgens gaat Palazzo Architecten aan de slag met het aanvragen van de omgevingsvergunning.

Scroll naar boven