Online supermarkt Picnic van start in Assen

Picnic opent vandaag de deuren van zijn hub in Assen, de eerste stad in Drenthe waar het bedrijf de boodschappen voortaan gratis thuisbezorgt.

De kenmerkende elektrische wagentjes van Picnic rijden vanaf nu door Assen en de omliggende dorpen Bovensmilde, Kloosterveen en Rolde. Ruim 31.000 huishoudens in die plaatsen kunnen zich vanaf nu aanmelden door de app te downloaden op hun telefoon en zich in te schrijven.

De websuper gaat in Assen aanvankelijk de weg op met drie bezorgwagentjes en acht runners (bezorgers). De capaciteit wordt geleidelijk opgevoerd naar acht bezorgwagentjes. De boodschappen worden vanuit de hub aan de Aziëweg 4-6 in Assen geleverd. Het magazijn heeft een oppervlakte van 900 m2 plus 500 m2 kantoorruimte.

Dat de websuper zich vestigt in Assen is volgens medeoprichter Michiel Muller een logische stap. “Eén op de vier huishoudens in Assen heeft kinderen. Daarmee is deze regio een typisch Picnic-gebied”, aldus Muller. ‘Door de boodschappen thuis te laten bezorgen besparen ze een hoop tijd én een hoop ritjes met de auto naar de supermarkt. Ze houden tijd over voor leuke dingen en stoten minder CO2 uit.’

Picnic bezorgt de boodschappen inmiddels gratis thuis bij ruim 850.000 klanten verdeeld over ruim 170 locaties in Nederland. Ruim zes jaar geleden ging de websuper van start in Amersfoort, om vervolgens uit te breiden naar grote en kleinere plaatsen in ons land. Dankzij het distributiecentrum in Heerenveen kan Picnic zijn organisatie verder uitrollen in Noord-Nederland. De steden waar Picnic recent van start ging waren bijvoorbeeld Leeuwarden, Drachten, Haren, Groningen en nu dus ook Assen. In totaal bereikt Picnic hiermee een kwart miljoen huishoudens in Noord-Nederland.

Scroll naar boven