Ondanks crisis: megadeal op de kantorenmarkt in Leiden

Ontwikkelaar Provast is er ondanks de crisis in geslaagd het life-sciences gebouw Batavia op Leiden Bio Science Park aan CBRE Investment Management te verkopen.

Provast en CBRE IM hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van 12.000 m² nieuwbouw op het Leiden Bio Science Park. CBRE IM koopt het voor een mandaat van een institutionele belegger.

De acquisitie betreft een productiefaciliteit inclusief laboratorium en kantoor voor de huisvesting van Batavia Biosciences, dat er vaccins en geneesmiddelen tegen infectieziekten gaat produceren. De start van de bouw is gepland in april 2023 met een verwachte oplevering eind 2024.

Provast zal het gebouw ontwikkelen met een Breeam-NL Excellent Nieuwbouw-certificaat voor duurzaamheid, wat zich onder andere vertaalt naar een volledig gasloos en flexibel indeelbaar gebouw. Het gebouw komt direct langs snelweg A44 te staan. Paul de Ruiter Architects tekende het ontwerp.

Owen Clayton, director Transactions CBRE IM: ‘We zijn heel blij met de acquisitie van dit gebouw op het Leiden Bio Science Park. Dit park is een van de belangrijkste life-science clusters in Europa en zal zich de komende jaren verder ontwikkelen tot een multifunctionele innovatie-hub. Life science heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een sterke beleggingscategorie.’

Provast is bij deze transactie commercieel geadviseerd door CBRE en juridisch door Loyens & Loeff. CBRE Investment Management is commercieel begeleid door Savills, juridisch door CMS en technisch door CBRE Development Services.

Scroll naar boven