Omthuis breidt woningbezit uit met 30 woningen

Woningcorporatie Omthuis koopt 30 appartementen aan de Gerrit van der Veenlaan in Baarn.

In Baarn komen 90 koop- en huurappartementen op de plaats van de voormalige Villa Hoog Wolde Omthuis koopt 30 appartementen in het tweede gebouw. Deze appartementen worden verhuurd in het middenhuursegment.

Transformatie

Het gaat om een transformatie van Hoog Wolde, drie kantoorgebouwen van de toenmalige Universal Studio’s die al jaren wachten op een nieuwe invulling. Eigenaar Lunterse Vastgoed Combinatie (LVC) uit Terschuur vroeg aan Samen Thuis Vastgoedontwikkeling uit Bilthoven om een transformatieplan tot duurzame en betaalbare koop- en /of huurappartementen. Dit plan, UpHill Wonen, kwam tot stand dankzij samenwerking met de gemeente Baarn. Om de doorstroming op de woningmarkt van Baarn te bevorderen heeft de gemeente Baarn de initiatiefnemer en de woningcorporatie Omthuis samengebracht en gestimuleerd om een gemengd programma te realiseren van zowel koop- als huurwoningen.

Variatie in aanbod

LVC heeft na onderhandeling overeenstemming bereikt met woningcorporatie Omthuis over de koop en verkoop van 30 huurappartementen. Woningprogramma UpHill Wonen bevat in totaal 90 woningen verdeeld over drie gebouwen in een semi-openbare landschappelijke tuin, dicht bij het bos en het station en ook nabij voorzieningen. Het totale woningprogramma bestaat uit 14 bel-etage woningen, 2 stadswoningen en 74 levensloopbestendige, twee- en driekamerappartementen.

Omthuis werd bij de aankoop juridisch ondersteund door Van der Stap Notarissen. De aankoopbegeleiding lag in handen van Nieuwstad OrangeGlobal.

Scroll naar boven