NSI strikt Spaces als eerste huurder voor Well House

NSI en Spaces, onderdeel van IWG Group, hebben een 15-jarige huurovereenkomst getekend voor kantoorruimte in Well House op de Amsterdamse Zuidas. Spaces wordt de eerste huurder van het nog te bouwen houten kantoorgebouw.

Spaces neemt straks 3.800 m² af in Well House. Met dit eerste huurcontract voor deze kantoorontwikkeling is voor start bouw al ongeveer 20% van het gebouw voorverhuurd. Spaces zal de derde tot en met de zesde verdieping van het gebouw huren tegen een marktconforme Zuidas huur.

Voor Spaces is de Zuidas bekend terrein. Het bedrijft huurt al langer in de naastgelegen locaties Vivaldi I en II op de Zuidas, tevens in eigendom van NSI. De keuze voor Well House past zowel bij de ambitie van Spaces om professionele en inspirerende werkomgevingen te bieden, als bij de toenemende vraag van bedrijven naar duurzame kantoorlocaties.

Houten kantoorgebouw

Well House wordt met een hoogte van 86 meter een van de hoogste houten kantoorgebouwen ter wereld en vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid en well-being. Zo zal het gebouw van 22.000 m² Paris-proof zijn in zowel de bouw als in de exploitatie. De verwachting is dat Well House een BREEAM Outstanding en WELL Platinum certificaat behaalt. Het gebouw naar ontwerp van Dam & Partners Architecten wordt ontwikkeld aan het einde van de nog aan te leggen Maurice Ravellaan, in het verlengde van de Gustav Mahlerlaan. De intentie is om met de bouw te starten in de tweede helft van 2022, met een verwachte oplevering in de tweede helft van 2025.

Annelou de Groot, Regional Director Partnership Growth bij IWG Group: ‘Wij merken dat de duurzaamheidsstrategie van onze klanten steeds vaker bepalend is voor hun locatiekeuze. Well House sluit met haar ambitie om Paris-proof te zijn hier volledig op aan. IWG zal niet alleen een Spaces openen in Well House, maar zal tevens namens NSI verantwoordelijk zijn voor het managen van de receptie, meeting rooms en het creëren van verbinding.’

Bernd Stahli, CEO bij NSI: ‘Well House is het eerste grote development project van NSI. Met deze eerste voorverhuur aan Spaces is duidelijk dat de markt deze duurzaamheidskenmerken nu al goed op waarde weet te schatten, waarbij tevens het ontwikkelrisico voor NSI vroegtijdig wordt gereduceerd.’

Recordgroei verwacht
IWG verwacht dit jaar een recordgroei te realiseren en 1.000 nieuwe locaties aan het wereldwijde netwerk toe te voegen. IWG, waartoe Spaces behoort, beschikt over 3.500 flexkantoren ter wereld, waarvan 130 in Nederland.

Scroll naar boven