NS Stations wil Spoorzone Zwolle herontwikkelen

NS Stations schrijft een tender uit voor de herontwikkeling van de NS-gebieden in Spoorzone Zwolle.

Fakton begeleidt namens NS Stations de selectieprocedure voor de herontwikkeling van deelgebieden District Z (West), Werkplaatsen en Lurelui (Noord) in Spoorzone Zwolle. In dit gebied is ontwikkelruimte voor 725–850 woningen, 40.000 m² bruto vloeroppervlak (BVO) werken en ca. 30.000 m² BVO voorzieningen (inclusief onderwijs).

Fakton Consultancy heeft namens NS Stations het mandaat voor de begeleiding van de selectie van een marktpartij of een combinatie van marktpartijen die de ontwikkeling en exploitatie van de beoogde nieuwe stedelijke hotspot op zich neemt.

Gemeente Zwolle en NS Stations werken samen aan deze opgave en spannen zich in om het bestemmingsplan voor het gemengde woon–werkgebied in 2024 af te ronden. De aanmelding voor de selectieprocedure start op 2 november 2022.

Chantal Snelling-Berg, senior ontwikkelmanager, NS Stations: ‘De spoorzone in Zwolle wordt een van de groenste stedelijke stationsgebieden in Nederland. Wij willen hiervan het innovatieve hart van de regio maken. Het rauwe karakter van District Z en Werkplaatsen leent zich uitstekend voor nieuwe functies zoals creatieve makers, culturele ondernemers en onderwijs.’

Marjolijn Helmich, senior projectmanager gemeente Zwolle: ‘Met de ontwikkeling van deze locaties verbinden we de historische binnenstad en de vernieuwde Spoorzone tot het nieuwe stadshart van Zwolle en centrumlocatie van de regio.’

NS Stations en gemeente Zwolle willen van dit deel van de spoorzone een nieuwe stedelijke hotspot maken, gericht op wonen, innovatie, cultuur en kennis. Er komt een sterk gemengd programma voor ondernemers en mensen in vooral de maak- en creatieve industrie, cultuur, onderwijs, wonen en horeca.

Scroll naar boven