Nieuwe woonwijk De Bosrande in Putten stap dichterbij

Op 10 november ondertekenden de gemeente Putten en Bosrande Putten (een samenwerking tussen Wilma Wonen, Latei en Schoonderbeek) een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van tweehonderd woningen.

Hierin staan afspraken om te komen tot een stedenbouwkundig plan voor de toekomstige woonwijk De Bosrande aan de Voorthuizerstraat in Putten. De ondertekening van de intentieverklaring is een belangrijke stap voorwaarts in de plannen voor deze nieuwbouwlocatie.

Afgelopen maanden werkten Bosrande Putten en de gemeente Putten aan plannen om een duurzame, natuurinclusieve en gevarieerde woonwijk mogelijk te maken. Bedoeling is om te komen tot een gevarieerd aanbod van ruim 200 woningen. De intentieovereenkomst geeft duidelijkheid over het proces, de randvoorwaarden en uitgangspunten voor de nieuwe woonwijk op het voormalige Sligro-terrein. Daarbij spelen thema’s als verkeersontsluiting, toekomstige bewoners, inrichting van de openbare ruimte en duurzaamheid een belangrijke rol.

Nu de intentieovereenkomst is ondertekend, volgen het stedenbouwkundig plan, het (ontwerp) bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen. De (financiële) afspraken worden daarna vastgelegd in een zogeheten anterieure overeenkomst.

Scroll naar boven