Nieuwe Jumbo in voormalige V&D in Alkmaar

Eind september opent een nieuwe Jumbo in de Rijksmonumentale, voormalige V&D te Alkmaar.

Ondernemers Monique Ravenstijn en Bert Bargboer zullen hier hun derde Jumbo-supermarkt exploiteren, na Zwaagdijk en Heerhugowaard. Het wordt de vijfde Jumbo-vestiging.

In de 1350 m² grote winkel aan de Laat 143, zullen de ondernemers zich naast het vaste Jumbo-assortiment richten op lokaal, dagvers en duurzaam assortiment. Tevens kan er in de winkel een kopje koffie genuttigd worden met een gebakje, volgens het concept van Jumbo Monique, genaamd ‘Bakkie en gebakkie’!

Bloemendaalse ondernemers

De opening van Jumbo is een volgende stap in de transformatie van het karakteristieke gebouw. Het complex met 13.000 m² vloeroppervlakte tussen Laat en Oudegracht is sinds 1 december 2020 volledig eigendom van de Bloemendaalse ondernemers Frans Ludwig en Theo Eichholtz. 50% staat op naam van de bv Westminster 1 van Eichholtz en de andere helft op naam van de bv Ludwig Vastgoed.

Naast de komst van de Jumbo supermarkt zal op de begane grond ook een fietsenstalling van circa 770 m² komen die zal worden geëxploiteerd door de gemeente Alkmaar. Op de verdiepingen komt woningbouw. De herontwikkeling van dit pand is gebaseerd op het ontwerp van HeikoHulsker Architecten.

Kokelenberg & Ouwehand Vastgoed Adviseurs trad op voor verhuurder.

Scroll naar boven