Nieuwe huurders winkelcentrum Hart van de Waalsprong in Nijmegen

Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong, een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen, heeft de eerste huurders voor het winkelcentrum Hart van de Waalsprong in Nijmegen bekendgemaakt.

De nieuwe huurders zijn Hema, koffiebar Bairro Alto, Etos, Gall & Gall en Sound & Soul Foodbar. Daarnaast komen er een Aldi en een Albert Heijn XL in het winkelcentrum. Het winkelcentrum zal eind 2023 worden opgeleverd.

De energie die nodig is voor het winkelcentrum zal zoveel mogelijk lokaal en duurzaam opgewekt worden. Het parkeerhuis Bliek krijgt een zonnedak dat ruimte biedt aan 1200 PV-panelen die het winkelcentrum en de wijkbewoners direct van groene stroom gaan voorzien. De exploitatie van het zonnedak is in handen van de lokale energiecoöperatie Buren van Bliek. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van het warmtenet van Vattenfall. 

Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland. De nieuwste wijk van Nijmegen-Noord is gelegen tussen Spiegelwaal, Graaf Alardsingel en spoorlijn. Hart van de Waalsprong vormt het woon- en winkelhart van de Waalsprong. 

Hart van de Waalsprong is te bereiken middels de auto, fiets en het openbaar vervoer. Naast het winkelcentrum komen in Hart van de Waalsprong 504 koop- en huurwoningen (waarvan 101 sociale huurappartementen) en ruim 30 winkelunits met diverse horecagelegenheden. 

De eerste bewoners van Hart van de Waalsprong hebben eind oktober de sleutel van hun nieuwe huis ontvangen. Het eerste deel van het winkelcentrum wordt eind 2023 opgeleverd. De tweede fase is in 2024 gereed.

Scroll naar boven