Nieuwe, duurzame woningen voor Mauritsbuurt in Zaandam

Ontwikkelaar Borghese Real Estate heeft een aanvraag ingediend voor de omgevingsvergunning voor Mauritsstraat 4/10.

Daar zijn 140 woningen, mede gefinancierd door provinciale gelden. Het college heeft deze week hierover een ontwerp-besluit genomen. Vanaf eind augustus liggen de stukken 6 weken ter inzage voor bewoners en andere belanghebbenden.

René Tuijn, wethouder voor duurzaamheid, armoede, gebiedsontwikkeling Zaanstad Centrum en Zaanstad Noord: ‘Deze 140 nieuwe, duurzame en gasloze woningen zijn een aanwinst voor dit gebied en Zaanstad als geheel.’ Met minimaal 30% sociale huur, 10% middenhuur en koopwoningen, richt het project zich op gezinnen, starters en doorstromers.

De huidige, oude bedrijfspanden maken plaats voor vijf woonblokken met geveltuinen, dat is voor de uitstraling voor het gebied veel aantrekkelijker. Op de daken komen zonnepanelen en groene daktuinen met zitjes en schaduwplekken. Bovendien worden er maatregelen getroffen om hittestress en wateroverlast tegen te gaan.

De Mauritsbuurt kent nog meer mooie ontwikkelingen, zoals de bouw van 67 nieuwe koopappartementen ‘de Kroon’ en de nieuwe scholenkoepel IKC Overtuinen.

Scroll naar boven