Nieuwbouwproject De Heemtuinen Vlaardingen van start

De bouw van zeventig woningen en appartementen in nieuwbouwproject De Heemtuinen in Vlaardingen is deze week van start gegaan.

Het project, een ontwikkeling van Timpaan, grenst direct aan het Heempark in de Westwijk in Vlaardingen. De symbolische starthandeling, het slaan van piketpaaltjes, werd verricht door toekomstige bewoners met wethouder Ivana Somers-Gardenier, algemeen directeur Ingeborg de Jong van ontwikkelaar Timpaan en algemeen directeur Jan Maatkamp van aannemer ThuisInBouwen.

De Heemtuinen is een groen en energiezuinig nieuwbouwplan met voorzieningen en OV-verbindingen op loopafstand. In totaal bestaat De Heemtuinen uit 178 woningen en appartementen, die komen te liggen in een vallei met bomen, struiken, grasvelden en waterpartijen.

De Klaproos is het eerste van drie blokken in De Heemtuinen. Op dit moment is ruim 90% verkocht van De Klaproos. De verkoop van de tweede fase (Blok B De Boterbloem) start binnenkort. De makelaars zijn Van Herk Nieuwbouw Makelaars en De Witte Garantie Makelaars. Het ontwerp is van KAW architecten en LAP Landscape & Urban Design.

Ivana Somers-Gardenier, wethouder Bouw en Wonen van de gemeente Vlaardingen: “Vlaardingen wil een Woonstad zijn waar het prettig wonen is voor iedereen. In nieuwbouwproject De Heemtuinen komt alles samen. De gemeente, de ontwikkelaar en de toekomstige bewoners werken samen aan een onderscheidende unieke droomplek. Betaalbaar, comfortabel, gezellig en aansprekend. En dat nog eens op een fantastische plek in het groen en vlakbij alle voorzieningen van het centrum.”

Ingeborg de Jong, directeur Timpaan: “De Heemtuinen is het soort gebiedsontwikkeling waar Timpaan trots op is. De ontwikkeling geeft een kwaliteitsimpuls aan de Westwijk en bevordert de doorstroming in Vlaardingen met appartementen en stadswoningen. In goede samenwerking met de gemeente konden we vanaf de tenderfase snel starten met de bouw.”

Scroll naar boven