Nieuwbouwontwikkeling Amstelwijck Park van start

De bouw van fase 1 van de nieuwbouwontwikkeling Amstelwijck Park in Dordrecht is gestart.

Amstelwijck Park is gelegen op het 7,5 hectare grote terrein van het oude Albert Schweitzer ziekenhuis. Er komen in totaal 190 woningen in de wijk. 

De wijk is een ontwikkeling van ABB Bouwgroep die de ambitie heeft om het terrein zo natuurinclusief mogelijk te ontwerpen, zodat het bestand is tegen weersextremen als gevolg van de klimaatverandering.  Bij het ontwerp van de wijk zijn eerst het landschap en de natuur vormgegeven. Pas daarna is gekeken hoe de woningen in dat landschap het beste tot hun recht komen. “Omgekeerd denken”, zo noemt Jimmy van der Westen, projectmanager bij ABB Bouwgroep, dat. De gemeente Dordrecht heeft de wijk als pilot aangewezen.

Van der Westen: “Doordat het een pilot is, was er meer mogelijk dan normaal en hebben wij als ontwikkelaar wat meer vrijheid gekregen.” Amstelwijck Park is dus niet zomaar groen, maar bijzonder groen. Een voorbeeldproject in Nederland, waarbij er alles aan gedaan is om de natuur centraal te stellen. 

De bouw van fase 1 is gestart en de woningen gaan in diverse fasen in de verkoop. Er zijn nog diverse woningen, waaronder twee-onder-een-kappers en vrijstaande landhuizen, beschikbaar.

Scroll naar boven