Nieuwbouw sociale huurwoningen Uitgeest nadert afronding

Na de sloop van de oude woningen aan de J.E. de Witstraat, Hogeweg en Middelweg in Uitgeest, heeft Kennemer Wonen inmiddels 54 nieuwe duurzame woningen teruggebouwd.

Volgens de huidige planning worden de eerste woningen in april opgeleverd en zijn eind mei de sleutels uitgereikt aan alle nieuwe bewoners.

Krista Walter, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen en Jan Schouten, wethouder van de gemeente Uitgeest, onthulden dinsdag de kopgevels van twee gebouwen. De gebouwen worden verfraaid vier verschillende afbeeldingen van vogels, verwerkt in tegeltableaus. Passend bij de vogelrijke buurt, waarvoor in de woningen diverse voorzieningen zijn aangebracht om te kunnen nestelen en broeden.

In totaal komen er 28 driekamerappartementen en 26 grondgebonden woningen aan de J.E. de Witstraat, Hogeweg en Middelweg. “Acht bewoners van de oude woningen, keren hier weer terug. Op hun vertrouwde locatie, in een volledig nieuwe woning”, zegt Krista Walter. De overige appartementen worden met voorrang verhuurd aan huurders van Kennemer Wonen in Uitgeest die 65 jaar of ouder zijn en in een sociale huurwoning wonen, waarbij de slaapkamer op een andere verdieping ligt dan de woonkamer off een appartement dat alleen bereikbaar is met trap.

Doorstroming

Een deel van deze woningen wordt regulier verhuurd via de website van SVNK (Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland). Krista Walter: “Op deze manier bevorderen wij doorstroming met als doel om steeds meer bewoners een woning te kunnen bieden, die goed past bij hun huidige leef- en woonsituatie. En woningen beschikbaar te krijgen voor nieuwe woningzoekenden.”

Het plan is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente en een klankbordgroep van toenmalige bewoners. Wethouder Jan Schouten (wonen): “We zijn heel tevreden over deze samenwerking. Het eindresultaat is goed voor het klimaat en heeft een mooie uitstraling. De woningen passen perfect in het straatbeeld van het oude dorp. Maar bovenal is het heel goed nieuws dat er veel woningen beschikbaar komen voor Uitgeesters. Ouderen kunnen nog jaren in een voor hen geschikt huis wonen en voor gezinnen komen sociale woningen vrij door de doorstroming.”

Scroll naar boven