Nieuwbouw Oosterburgh in Oosterwolde van start

Met het leggen van een grote puzzel is woensdag 9 maart de bouw van nieuwbouwproject Oosterburgh in Oosterwolde officieel gestart.

Woningcorporatie UWOON en Van Wijnen hadden gezamenlijke grond in Oosterwolde. UWOON heeft haar deel aan Van Wijnen verkocht en vervolgens is dit nieuwbouwproject tot stand gekomen. Het gaat om 68 nieuwbouwwoningen, waarvan 15 woningen beschikbaar komen voor de sociale huur. De woningen worden gasloos en BENG (Bijna Energieneutraal) gerealiseerd.

In nauwe samenwerking met UWOON en de gemeente Oldebroek heeft Van Wijnen het nieuwbouwplan ontwikkeld. De 68 woningen komen aan de Schiksweg/Groote Woldweg. Een gedeelte van de woningen wordt gerealiseerd door Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen. Deze woningen staan voor wooncomfort, duurzaamheid en betaalbaarheid. Alle woningen zijn standaard voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Andere kenmerken zijn de gasloze uitvoering en de comfortabele vloerverwarming.

Het project Oosterburgh van in totaal 68 woningen bestaat uit twee fases.
− Fase 1: 14 kavels, 6 toekomstbestendige koopwoningen: tweelaags met kap, met vaste trap naar zolder, 15 sociale huurwoningen (waarvan 5 levensloopbestendige woningen tweelaags met kap), 2 tweelaags met kap, 8 drielaags met kap (met vast trap naar zolder). Inmiddels is fase 1 succesvol verkocht en zijn de huurwoningen succesvol verhuurd!
− Fase 2: 3 kavels voor vrijstaande woningen, 8 kavels voor twee-onder-een-kapwoningen, 8 twee-onder-een-kapwoningen en 10 levensloopbestendige woningen.

In Oosterwolde valt ongeveer een kwart van de woningen onder de sociale huursector. De nieuwe woningen worden volgens de laatste maatstaven en technieken gebouwd, waardoor de isolatie beter is en stookkosten veel lager zullen zijn dan bij een huis van tien jaar of ouder. Fijn Wonen realiseert de woningen middels het ‘bouwen-in-één-dag’ principe. Per dag wordt er een complete woning geplaatst, voorzien van sanitair en installaties.

Scroll naar boven