Nieuw woon-werkgebied This in Amsterdam-Noord

DW Property (voorheen Reggeborgh Vastgoed) en RED Company realiseren een nieuw woon-werkgebied in Amsterdam-Noord.

Aan de kop van Buiksloterham wordt het mixed-use plan This gerealiseerd. Het is de bedoeling dat wonen, werken en voorzieningen hier samenkomen.

Het plan is ontworpen door Powerhouse Company en bestaat uit een high-end kantoor van 8500 m² verhuurbaar oppervlak, 217 appartementen, horeca, parkeervoorzieningen en een gezamenlijke binnentuin. De gebouwen worden verbonden door een groen landschapspark, ontworpen door Delva Landschape Architects. De bouw is in handen van Bouwbedrijf Wessels Rijssen, een onderneming van VolkerWessels.

Twee woongebouwen met in totaal 76 sociale huurappartementen zijn verkocht aan Woonstichting De Lieven de Key. De sociale huurappartementen zijn één- en tweekamerwoningen en worden tussen de 38 m² en 58 m² groot en zullen worden verhuurd aan starters op de woningmarkt. 

De andere twee woongebouwen bestaan uit 141 vrije sectorhuurappartementen. De bovenste etage wordt ingericht als gedeelde werkruimte en shared dining- and livingroom. Daarnaast komt er een dakterras met uitzicht over het IJ, het centrum en de Houthavens. De vrije sector huurappartementen worden toegevoegd aan de woningportefeuille van DW Property.

Het kantoorgebouw This krijgt een Well Gold en Breeam Excellent certificaat. Daarnaast krijgt het gebouw een dakterras, café en restaurant.

Naar verwachting wordt het gebied begin 2025 opgeleverd. 

Scroll naar boven