Nieuw woningplan voor de Vlietkade in Bodegraven

De gemeente en TN Ontwikkeling zijn donderdag een overeenkomst aangegaan voor de ontwikkeling en bouw van 67 woningen op het voormalige Versluys-terrein.

De woningen komen tussen de Vlietkade en de Overtocht in Bodegraven te staan. Thunnissen uit Heemstede is verantwoordelijk voor de realisatie. De start bouw is gepland voor 2024.

Wethouder Dirk-Jan Knol en Martijn Goesten, directeur van TN Ontwikkeling, tekenden vandaag een anterieure overeenkomst. Dat is de eerste stap, waarna de plannen voor het circa 15.000 m² grote terrein verder kunnen worden uitgewerkt.

Diverse soorten woningen

Het plan schetst woningen van verschillende aard. Er komen 17 sociale (huur)appartementen en 50 koopwoningen in verschillende prijsklassen. De koopwoningen zijn 4 comfortwoningen bedoeld voor senioren die vooral op de begane grond willen wonen, 8 wat duurdere appartementen, 9 beter betaalbare rijtjeshuizen en 29 woningen met een eigen tuin, variërend in prijsklasse.

De woningen zijn energiezuinig en volledig aardgasloos. Er komen 123 parkeerplaatsen. Dat is inclusief 18 extra parkeerplaatsen om de parkeerdruk in de omgeving te verminderen. 

Het stedenbouwkundig plan is opgesteld in samenwerking met IMOSS uit Amersfoort en het architectonisch ontwerp is van Bureau 070 uit Den Haag.

Scroll naar boven