Nieuw hoofdkantoor Booking.com in gebruik genomen

Het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com op het Oosterdokseiland in Amsterdam heeft woensdag zijn deuren geopend.

De internationale boekingssite voor reizen en vakanties spreekt van een ‘urban campus’. Medewerkers kunnen in het campusgebouw werkomgevingen kiezen die verschillende wereldbestemmingen nabootsen, zoals Toscane, Panama en de Serengeti. Het interieurontwerp is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende architecten en ontwerpbureaus en biedt ruimte aan meer dan 6.500 werknemers.

HofmanDujardin was verantwoordelijk voor het interieurmasterplan van het 65.000 m² grote gebouw en het gebouw zelf is ontworpen door UNStudio. Het hoofdkantoor combineert het werk van internationale ontwerpbureaus, waaronder Linehouse Design, i29, Studio Modijefsky, CBRE Design, UNStudio, HofmanDujardin, Powerplant, Mijksenaar, MOSS, Scholten & Baijings en Studio Rublek.

Booking Home

Het interieurmasterplan is ontworpen rond het concept ‘Booking Home’ en heeft als doel een thuis te creëren voor alle medewerkers. Daarnaast zijn specialistische ontwerpers betrokken bij het creëren van groenvoorzieningen, verlichting, bewegwijzering en graphics, vloerbedekking en eetgelegenheden in het hele gebouw. Het campusgebouw neemt medewerkers en bezoekers als het ware mee op een reis rond de wereld. Vanaf de hoofdingang worden ze begroet door digitale wanden met reisfilms en sfeerbeelden. Een trap en een groene gang van planten leiden naar de lichte bovenverdiepingen. De centrale atrium op de tweede verdieping fungeert als verbindingsruimte en biedt toegang tot de kantoorverdiepingen.

Drie restaurants

Naast de kantoorruimtes zijn er drie restaurants op verschillende verdiepingen, elk met een eigen thema en sfeer. Het gebouw heeft ook speciale ‘micro-vakantiebestemming’-ruimtes, die zijn ingericht op basis van boeiende plekken over de hele wereld. De ruimtes bieden werknemers de mogelijkheid om hun werk achter het scherm even te laten rusten.

De Booking.com campus is voorzien van een Breaam-excellent-certificaat.

Scroll naar boven