Nieuw DC voor Loendersloot Global Logistics

VGP, eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van logistiek en semi-industrieel vastgoed, heeft de sleutels overhandigd van een warehouse op VGP Park Roosendaal aan Loendersloot Global Logistics.

Het park is gelegen op bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal. Loendersloot huurt het tweede gebouw op het VGP-park met een vloeroppervlak van ca. 9.000 m² magazijnruimte en een extra ca. 230 m2 voor aangrenzende kantoren en technische, sociale en sanitaire ruimten. Het bedrijf is gespecialiseerd in logistiek, douane en e-commercediensten.

Het eerste gebouw op het park met een totaal verhuurbaar oppervlak van ca. 41.000 m2, werd eerder in gebruik genomen door e-fullfillment specialist Active Ants en logistiek dienstverlener Raben. Met Loendersloot is het park volledig verhuurd.

In lijn met de ESG-strategie van VGP wordt het gebouw Breeam gecertificeerd en gepland volgens de duurzaamheidsnormen van de Groep: het zal plaats bieden aan een fotovoltaïsch systeem op het dak met een capaciteit van 985 kWp, waarvan de installatie in april van start gaat. Het VGP Park Roosendaal biedt ook een ondergrondswaterretentiebassin welke 4.108 m3 water kan opvangen om de druk op de lokale afwatering te reguleren en die in de toekomst voor bewatering van vegetatie gebruikt zou kunnen worden.

Na de lancering in de Benelux in 2018, heeft VGP al meer dan 250.000 m2 BVO aan magazijnen en kantoren ontwikkeld en opgeleverd op VGP Park Roosendaal en VGP Park Nijmegen (Oosterhout Gld.). In totaal is de groep actief in zeventien Europese landen. Het bedrijf, gevestigd in Antwerpen, exploiteert nu 108 parken.

Scroll naar boven