Newomij koopt duurzaam houtbouwproject Boxmeer

Newomij heeft van Nebuvast 18 houtbouwappartementen in Boxmeer gekocht.

Aannemersbedrijf Kaal start binnenkort met de bouw van het project, de Klaproos geheten. Het bijzondere ontwerp van het appartementencomplex, dat grotendeels gerealiseerd wordt in Constructed Laminated Timber (CLT), past bovendien in de visie van de vastgoedorganisatie om zich in te zetten voor kwalitatief en duurzaam Nederlands vastgoed. Het is voor het eerst dat Newomij een project aankoopt dat vrijwel geheel uit hout wordt opgebouwd. De architectuur met de prachtige afrondingen is niet alleen zeer stijlvol, maar benadrukt ook de kwaliteit en duurzaamheid van het gebouw.

Beperken CO2-uitstoot

Robbert Ter Weijden, lid Raad van Bestuur: ‘We zijn trots dat we met deze aankoop weer een aantal betaalbare huurwoningen realiseren en met dit project bijdragen aan het beperken van de CO2-uitstoot en ecologische footprint. Juist de keuze voor houtbouw betekent dat er in het bouwproces CO2 wordt vastgehouden in plaats van uitgestoten. Duurzaamheid en circulair bouwen zijn thema’s die wij hoog op de agenda hebben staan.’

Over de woningen

Het appartementencomplex is gelegen aan de buitenrand van de bebouwde kom, in de woonwijk Maasbroekse Blokken. De natuurlijke uitstraling past perfect in de groenblijvende ecologische zone waar het complex zich direct naast bevindt. De bouwwerkzaamheden voor de Klaproos starten in het derde kwartaal van 2023. Als alles volgens planning verloopt, wordt het appartementencomplex in het tweede kwartaal van 2024 opgeleverd.

Nebuvast is een vastgoedontwikkelings- en beleggingsmaatschappij. Opgericht in 1970 te Gennep en sinds mei 2019 gevestigd in Boxmeer. Nebuvast houdt zich met name bezig met het ontwikkelen van winkels, woningen, appartementen en zorgvastgoed.

Aannemers- en bouwbedrijf Kaal is gespecialiseerd in woningbouw, verbouw en renovatie, utiliteitsbouw en projectmatige bouw. Het bedrijf is gevestigd in Groesbeek.

Scroll naar boven