Nederlandse hoofdkantoor DSM Firmenich opgeleverd

Het nieuwe hoofdkantoor voor DSM Firmenich in Maastricht is opgeleverd.

Edge en 3W real estate hebben de oplevering van het nieuwe hoofdkantoor van DSM Firmenich in de wijk Wyck in Maastricht bekendgemaakt. Het zet volgens de partijen een nieuwe standaard op het gebied van duurzaamheid en design waarbij het eerste Paris-Proof rijksmonument in Nederland is geïntegreerd.

Charme

In het project is de charme van de rijksmonumentale Ambachtsschool met de moderne vormgeving van de nieuwbouw gecombineerd. Edge en 3W real estate hebben, in samenwerking met architect BroekBakema, gewerkt aan een slimme, duurzame en gezonde werkomgeving die moderne elementen, zoals het grote atrium, combineert met de historische essentie van het gebouw.

DSM en het Zwitserse Firmenich kondigden in mei 2022 hun fusie aan, nog geen jaar nadat DSM al had aangekondigd van Heerlen naar Maastricht te verhuizen. De zetel van het bedrijf is nu gevestigd in Zwitserland, maar DSM Firmenich houdt een Nederlands hoofdkantoor aan in Maastricht.

Voedingssupplementen

DSM Firmenich, een producent van voedingssupplementen en gezondheidsproducten, zal binnenkort bedrijf uitoefenen vanuit het nieuwe gebouw.

Door de implementatie van zonnepanelen op de gevel en het dak en door slimme sensoren, wordt het kantoor in Maastricht Paris Proof. Er wordt gestreefd naar de hoogste certificeringen op het gebied van duurzaamheid en welzijn: Breeam Outstanding 2020 en Well Platinum.

Aan het project hebben onder meer meegewerkt BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Zuid, EQUANS, ABT, Huygen, BBN, DGMR, Fokkema & partners.

Scroll naar boven