Nedasco neemt intrek in verduurzaamd kantoor Amersfoort

Hanzevast verwelkomt op 1 september verzekeringsmaatschappij Nedasco in diens verduurzaamde pand aan de Displayweg 4 te Amersfoort. Huurder en verhuurder hebben het pand van energielabel F naar energielabel A+ getransformeerd.

De huurovereenkomst omvat een periode van acht jaar, waarna verlengd kan worden met periodes van vijf jaar. “Het project is een mooi voorbeeld, van hoe huurder en verhuurder samen tot een succesvolle transformatie van een kantorenpand uit 1999 kunnen komen”, zegt Manon Wolters, algemeen directeur Hanzevast Capital. “Meteen aan het begin van de huuronderhandelingen is er gezamenlijk een ambitieus en omvangrijk plan gemaakt om het pand te verduurzamen en naar een zeer hoog energie efficiëntie niveau te tillen. Het is een verduurzamingsproject geworden, gebaseerd op nieuwe toepassingen van bestaande technieken.”

Vastgoedfonds

Het pand aan de Displayweg 4 te Amersfoort is onderdeel van vastgoedfonds Hanzevast Holland 45 CV. Door het verduurzamen van het pand wordt een volgende stap gezet in het beleid, waarvan duurzaamheid een kernwaarde is. Het fonds is kortgeleden vrij van hypothecaire lening, wat het rendement voor de participanten in de toekomst volgens Hanzevast ten goede zal komen. In de april vindt er voor de participanten een fysieke jaarvergadering plaats. De jaarvergadering zal voorafgaand voorzien zijn van een rondleiding door het pand aan de Displayweg.

Van F naar A+

Het gebouw was in het verleden voorzien van een F energielabel, maar is nu volledig gasloos en voorzien van een A+ energielabel. De verwarming en verkoeling wordt nu op duurzame manier gedaan met behulp van een VRV warmtepomp. De verdiepingsvloeren zijn gerenoveerd en voorzien van vloerverwarming voor optimaal comfort.

Na de renovatie heeft de huurder het gebouw voorzien van een hoogwaardig installatiepakket, waaronder PVC-vloeren, gedeeltelijk glazen scheidingswanden en een volledig ingerichte professionele keuken op de begane grond. Tevens is elke verdieping voorzien van een pantry. Als onderdeel van de afspraken tussen huurder en verhuurder is het pand casco gerenoveerd opgeleverd en is het systeemplafond met TL-armaturen vervangen door een nieuw systeemplafond met LED-verlichtingsarmaturen.

De verhuurder, Vastgoedfonds Hanzevast Holland 45 CV, werd tijdens het proces bijgestaan door Hanzevast Real Estate.

 

Scroll naar boven