Necron ontwikkelt 57.000m2 duurzame logistiek op Nieuw Reijerwaard

De Zwitserse vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar Necron Group ontwikkelt ca. 57.000 m2 aan duurzame logistieke bedrijfsruimte op bedrijventerrein Nieuw Rijerwaard in Ridderkerk. De bouw ging begin februari van start. 

Met een feestelijke ceremonie werd het startsein gegeven voor de nieuwbouw van een cold storage warehouse voor R&M Forwarding aan de Bieslookweg. Ten Brinke Bouw zal in de komende weken beginnen met het heiwerk, de oplevering staat gepland in augustus 2025.

Het duurzame bedrijfspand van ca 57.000 m2 bestaat uit een cooled warehouse van 35.000 m2, mezzanines, extra tussenvloeren en kantoren en beschikt over 70 loading docks. Het met hoogwaardige bio based materialen gebouwde pand zal de BREEAM “Excellent” certificering krijgen en wordt voorzien van PV-panelen.

Dutch Fresh Port

Wethouder Henk van Os (economie): ‘Ik ben er trots op dat Necron Group gekozen heeft voor de unieke ligging van bedrijventerrein Nieuw Rijerwaard. Een gebied dat voorop wil staan als het meest duurzame agro/vers/food-logistieke bedrijventerrein van Europa. Het vestigen van bedrijven, zoals R&M Forwarding, draagt bij aan de verdere groei van het gebied, de economische versterking en de werkgelegenheid. Directeur Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, Gert-Jan Metselaar: ‘Het cluster Dutch Fresh Port krijgt met de komst van dit warehouse steeds sterker gestalte.’

Lees ook: Nieuw Reijerwaard nu voor twee derde vol

Pijplijn van € 1 miljard

‘We zijn zeer verheugd dat we hier gaan bouwen, het is het tweede project dat we voor R&M Forwarding in Dutch Fresh Port bouwen en dat bevestigt onze goede relatie met hen’, aldus Gerard van Liempt, CEO van Necron Group. De Necron Group heeft de afgelopen jaren ca. 300.000 m2 vastgoed ontwikkeld en gerealiseerd in Europa en heeft inmiddels een pipeline van meer dan € 1 miljard.

Bij het project aan de Bieslookweg zijn onder andere betrokken: Ten Brinke Bouw, ArchitectenLab, Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, Gemeente Ridderkerk en advies- en projectmanagementbureau Drees & Sommer.

Scroll naar boven