Montea koopt vier DC’s voor € 90 mln

Montea heeft voor € 90 mln distributiecentra gekocht: drie in Nederland (in Zeewolde, Almere en Zwijndrecht) en één Frankrijk (Avignon). In totaal gaat het om 152.000 m² grond met 76.000 m² opslagruimte, mezzanines en kantoren.

In Zeewolde en Almere gaat het om sale & leaseback transacties. De complexen zijn goed bereikbaar, met een directe verbinding naar de autosnelwegen A6 en A27. De totale grondoppervlakte van deze locaties bedraagt 61.600 m² met 37.650 m² logistieke ruimte en 4600 m² kantoorruimte en mezzanine. Beide complexen zijn voor 10 jaar verhuurd.

In Zwijndrecht heeft Montea van LCN Capital Partners een perceel grond van 64.000 m² gekocht met daarop een warehouse-productiefaciliteit van 25.700 m² met buitenopslag. Het gebouw is momenteel verhuurd aan Jiffy Products Nederland; een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van duurzame groeioplossingen voor professionele telers en kwekers. Dit pand is nog voor een periode van 14 jaar verhuurd. Deze transactie werd begeleid door BNP Paribas Real Estate.

In Avignon heeft Montea een magazijn van 12.700 m² gekocht op een terrein van 26.500 m². Het wordt momenteel verhuurd aan DPL France Rozenbal, een bedrijf gespecialiseerd in de productie en marketing van huishoudartikelen.

De totale investering bedraagt € 90 mln en laat de portefeuille met 4,5% groeien. Deze investeringen geven een onmiddellijk netto rendement van 4,8% of een totale huur van € 4,3 mln. De aankopen passen in het Track’24-groeiplan, waarmee Montea tegen 2024 de grootste groei uit zijn geschiedenis wil verwezenlijken.

Met deze aankopen stijgt het aandeel van de Nederlandse aandeel in de Montea-portefeuille tot boven 45%, wat Nederland het grootste land maakt binnen de portefeuille. Het aandeel van de Franse portefeuille bedraagt momenteel 12%.

Scroll naar boven