Midvast koopt kantoorkraag in Amsterdam-West

De Amsterdamse ontwikkelaar Midvast koopt de kantoorkraag aan de Jan Tooropstraat 138-140 in Amsterdam-West, in de wijk Overtoomse Veld

De begane grond en eerste verdieping hebben een oppervlakte van totaal 2100 m². Het gebouw is in de jaren 70 gebouwd voor de Amsterdamse trombosedienst als artsenlaboratorium. De verkoper Atalmedial heeft dit lange tijd in eigendom gehad en verkoopt het gebouw vanuit strategisch oogpunt.

Het gebouw is volgens het Kadaster aangekocht voor een koopsom van € 3,6 mln. 

Midvast onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de buitengevel een upgrade te geven en architectonisch te verbeteren en te verduurzamen. Daarnaast verkennen ze de mogelijkheden om het gebouw te herontwikkelen naar werk- en woonappartementen variërend tussen 40–130 m². 

Roderick Kuitert, associate director agency & midcap investments zegt hierover: “In de wijk Overtoomse Veld is de stedelijke vernieuwing in volle gang. De nabije omgeving wordt steeds meer een levendig gebied waar wonen en werken samen komen. Het gebouw en de locatie leent zich daardoor goed voor een eventuele transformatie naar een mix-used gebouw”.

Midvast werd bij de aankoop geadviseerd door Colliers. De verkoper is bijgestaan door Solved.

Scroll naar boven