Metrohm Applikon en SDK Vastgoed tekenen contract voor eerste MICS-ontwikkeling

De realisatie van de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam (MICS) gaat nu echt van start. Metrohm Applikon is het eerste bedrijf dat zich gaat vestigen op de nieuwe hotspot voor de mechatronica-industrie.

Op 11 oktober tekenden Metrohm Applikon en SDK Vastgoed de koop- en ontwikkelovereenkomst voor een nieuwe bedrijfspand voor Metrohm van 7500 m². Oplevering ervan wordt begin 2025 verwacht. Het is het begin van de 42 hectare tellende campusontwikkeling MICS.

Werklocatie

Deze ontwikkeling is zowel voor MICS als voor Metrohm een belangrijke stap. Als een van de voorlopers in het gebied, creëert Metrohm de werklocatie van de toekomst.

Door het flexibele bouwsysteem zijn kantoren en bedrijfsruimte eenvoudig inwisselbaar met elkaar. Het huidige plan biedt zelfs de mogelijkheid om in de toekomst uit te breiden binnen de kavelgrenzen.

Mechatronica-ecosysteem

Binnen MICS wordt gewerkt aan een duurzaam mechatronica-ecosysteem waarin ondernemers, gemeente en onderwijs intensief samenwerken aan economische en persoonlijke ontwikkeling. Metrohm is deelnemer van het eerste uur en een echte ambassadeur van MICS. Zo zijn zij bijvoorbeeld een van de aanjagers van de talentenpool. Binnen deze pool kunnen schoolverlaters elk half jaar binnen een van de deelnemende bedrijven aan de slag.

Metrohm Applikon, onderdeel van de Metrohm Groep, is een internationale organisatie en is 75 jaar geleden opgericht in Herisau, Zwitserland. Het bedrijf is gespecialiseerd in hoogwaardige precisie-instrumenten voor chemische analyse en actief in de internationale verkoop, productie en ontwikkeling van analytische procesinstrumenten.

Scroll naar boven