Met deel Weena-toren versterkt Dudok positie in Rotterdam

Dudok Real Estate heeft het kantoorgedeelte van de 106 meter hoge Weena Toren in het zakendistrict van Rotterdam gekocht van Wisdom BV. De vastgoedonderneming van Dordtenaar Ewald Dudok is steeds actiever in de Maasstad. 

Het gaat om de eerste 14 kantooretages van het 33 verdiepingen tellende gebouw, dat vanwege zijn uiterlijk ook wel bekend staat als de Peperbus. De 19 residentiële etages erboven vallen buiten de aankoop. Dudok Real Estate betaalde € 19.350.000 voor het kantoordeel van de Weena Toren, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster.

Hoofdhuurder Houthoff

De 14 verdiepingen beslaan ongeveer 10.700 m², met advocatenfirma Houthoff als voornaamste huurder op 8 verdiepingen. Houthoff gaf begin dit jaar aan Rotterdam trouw te blijven, op het moment dat NautaDutilh juist aangaf na 300 jaar haar geboortegrond in te ruilen voor de Zuidas in Amsterdam.  

Oude rechtbank en Hofbogen

Het Dordtse Dudok roert zich de laatste tijd nadrukkelijke in de Maasstad. Dit najaar kocht het de voormalige rechtbank aan de Noordsingel. Onlangs werden ook de plannen gepresenteerd voor de transformatie van de Hofbogen -het voormalige tracé van de Hofpleinlein- tot een dakpark van ongeveer twee kilometer. In de PropertyNL Top-50 Ontwikkelaars eindigde Dudok dit jaar op een 22ste plaats.

Lees ook: Top-50 Ontwikkelaars: Wie staat waar?  

De verkoper werd commercieel geadviseerd door CBRE en juridisch vertegenwoordigd door Allen & Overy. Dudok Real Estate werd juridisch vertegenwoordigd door Houthoff.

Scroll naar boven