MEAG koopt kantoorpand van circa 10.000 m² aan de Zuidas

MEAG heeft het Strawinskyhuis in Amsterdam gekocht van Egeria Real Estate Development en Flow Real Estate. Na renovatie wordt DLA Piper de nieuwe hoofdhuurder.  

Het gebouw aan de Prinses Irenestraat 39-43 met bijna 10.000 m² kantoorruimte is centraal gelegen op de Zuidas. 

Het multi-tenantkantoorgebouw wordt volledig gerenoveerd tot een nieuw, hoogwaardig kantoorgebouw. Het krijgt een geheel nieuw ontwerp van architectenbureau ZZDP met flexibele en transparante kantoorverdiepingen, verdeeld over vier bouwlagen. Onderdeel van de renovatie betreft het volledig opnieuw aanbrengen van technische installaties alsmede het realiseren van een atrium, patio en nieuwe gevel. Na oplevering zal het gebouw over een BREEAM Outstanding certificering beschikken alsmede aan de Paris Proof-vereisten voldoen.

Het gebouw zal duurzaamheid en multifunctionaliteit combineren met de transparante uitstraling van een loft. Naar verwachting wordt het Strawinskyhuis in het voorjaar van 2023 opgeleverd. DLA Piper Advocaten zal als hoofdhuurder het gebouw betrekken.

Koper MEAG werd bij deze transactie bijgestaan door BNP Paribas Real Estate en Greenberg Traurig. Verkopende partijen Egeria Real Estate Development en Flow Real Estate werden bijgestaan door CBRE, Houthoff en Loyens & Loeff. CBRE Development Services heeft als onderdeel van de transactie voor verkoper de technische due diligence (TDD) en ESG due diligence (EDD) uitgevoerd.

Scroll naar boven