Masterplan 2050 voor Nieuwe Erasmus Campus voorziet in uitbreiding met 360.000 m²

Het Erasmus MC krijgt een campus waar gezondheidszorg, technologie en ondernemerschap samenkomen.

Het Masterplan 2050 voor de Erasmus MC Campus zal al vorm krijgen vanaf 2024. Dan starten nieuwbouwprojecten voor gebouwen van zorgpartners en opent een verzamelgebouw voor onder andere start-upbedrijven. Als eerste start de transformatie van gebouwen aan de zijde van de ’s-Gravendijkwal en de Westzeedijk. De verouderde gebouwen aan de ’s-Gravendijkwal, waaronder het oude Dijkzigtziekenhuis en de voormalige zusterflat, maken plaats voor locaties voor externe zorg, onderzoek en onderwijspartijen. Er is ruimte voor een uitbreiding van ongeveer 361.000 m² in de nieuwe campus. In 2027 zijn de eerste nieuwe gebouwen gereed.

Het Erasmus MC verandert met de komst van de campus in een locatie met toegankelijke entrees aan alle kanten, groene pleinen en wandelroutes. Er ontstaat een sterkere verbinding met de omringende stadsdelen. In de toekomst wordt de publiek toegankelijke passage door het ziekenhuis verbonden met een voetgangersroute naar het Coolhavenpark bij de stadswijk Little C. Zo kunnen voetgangers straks rechtstreeks van Little C naar het Museumpark wandelen.

De ontwikkeling van de campus gebeurt in fases. Eerst is de zone langs de
’s -Gravendijkwal aan de beurt, met nieuwbouw voor zorgpartners. Daarna volgen de zijde langs de Westzeedijk, met nieuwbouw voor start up bedrijven, en als laatste – rond 2040 – de zone aan het Museumpark. De nieuwbouw krijgt een groene omgeving.

De Erasmus MC Campus wordt inhoudelijk verder ontwikkeld door de ‘Rotterdam Square’, een stichting die op de campus een innovatief ecosysteem gaat bouwen. De stichting gaat de Erasmus MC Campus nationaal en internationaal onder de aandacht brengen, events organiseren en acquisitie voor potentiële toetreders doen.

Scroll naar boven