Maarsen Groep selecteert Stebru voor realisatie The Modernist in Rotterdam

Ontwikkelende belegger Maarsen Groep heeft bouwbedrijf Stebru geselecteerd als hoofdaannemer voor de realisatie van haar mixed-use project The Modernist in het centrum van Rotterdam.

Gelegen recht tegenover Rotterdam Centraal omvat The Modernist naast 421 huurappartementen circa 14.000 m2 hoogwaardige kantoren, winkels en voorzieningen in de plint. Ter voorbereiding op de start van de bouwwerkzaamheden, die later dit jaar gepland staan, hebben Maarsen en Stebru het plan in bouwteamverband verder uitgewerkt. De omgevingsvergunning voor de bouw van The Modernist is inmiddels onherroepelijk.

Kruisplein

De 421 appartementen worden gerealiseerd in twee torens, beiden gelegen aan het Kruisplein. De woningen variëren in omvang van tweekamerappartementen (50 – 60 m2 GO) tot driekamerappartementen (65 – 85 m2 GO). Alle woningen worden verwarmd en gekoeld door duurzame energiebronnen (WKO / stadsverwarming / PV-cellen) en zijn ontwikkeld met een A+++ energielabel.

Lees ook: Meer woningen om haalbaarheid The Modernist te vergroten

Het commercieel volume van 14.000 m2 vvo omvat onder andere vier kantoorvloeren met een aaneengesloten vloeren van (maximaal) 3000 m2 per verdieping.  De kantoren zijn gecertificeerd met een Breeam-NL Excellent (ontwerp-) certificaat en worden opgeleverd met een A++++ energielabel. Op de begane grond en mezzanine-vloeren wordt een breed scala aan voorzieningen aangeboden, zoals informele werkplekken & vergaderzalen, een fitnessvoorziening, horeca / (dubbelhoge) retailruimte en een levendige binnentuin, alles naast Rotterdam Centraal.

De sloop van de bestaande bebouwing staat gepland te starten medio 2024, waarna aansluitend de bouw van The Modernist zal aanvangen.

Scroll naar boven