Luxe auto’s op de plek van lederwaren en cosmetica

Zeekr, een wereldwijd merk op het gebied van elektrische mobiliteitstechnologie, opent binnenkort een flagshipstore in het voormalige V&D gebouw aan het Rokin in Amsterdam. De verbouwing van het pand is al in volle gang.

De flagship store zal onder andere ruimte bieden aan de presentatie van de luxe, elektrische auto’s ‘ZEEKR 001’ en ‘ZEEKR X’, die het merk dit jaar op de Europese markt brengt. Daarnaast zal de winkel als platform dienen voor samenwerkingen met startups, innovatiehubs, de academische wereld en de gemeente om duurzame mobiliteit verder te ontwikkelen. Het tech-bedrijf is onderdeel van de Chinese Geely Holding Group en zal de Europese markt aansturen vanuit een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam.

De autofabrikant zal de begane grond en bijbehorende kelder betrekken, die samen zo’n 2.000 m² beslaan. Het monumentale pand waarin de flagship store huist is eigendom van IEF Capital. De eigenaar heeft het gebouw enkele jaren terug in samenwerking met architectenbureau Office Winhov herontwikkeld. Daarbij werd het gebouw gemoderniseerd met behoud en herstel van de historische kenmerken, zoals de kenmerkende glasgevels aan de Kalverstraat en het Rokin die volledig zijn gerenoveerd en vervangen door gevels met geïsoleerd glas.

Zeekr lanceerde in oktober 2021 zijn eerste model, waarna de teller eind mei dit jaar op meer dan 100.000 verkochte auto’s stond. De komst van het merk naar Europa is een mijlpaal in de ambitieuze groeistrategie van het bedrijf. Nederland is een van de eerste twee Europese landen waar de twee auto’s vanaf 28 juni verkrijgbaar zullen zijn.

Spiros Fotinos, CEO van Zeekr Europe: ‘De keuze voor Amsterdam als centraal punt van onze Europese expansie is logisch: Overal waar je kijkt zie je al elektrische voertuigen en Amsterdam is een broedplaats voor innovatie. Deze stad staat open voor onze missie om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen. We willen dat de flagship store een inspirerende plek wordt en gaat dienen als blauwdruk voor onze locaties in de rest van Europa.’

BarentsKrans heeft IEF juridisch ondersteund.

Scroll naar boven