Logistiek bedrijf betrekt zeehaventerminal in Vlissingen

Logistieke onderneming Verbrugge heeft met DHG een langjarige huurovereenkomst afgesloten voor de huur van 100.000 m² terrein van haar tri-modale terminal, aangesloten op water, weg en spoor, in Vlissingen.

Recent heeft DHG door middel van drie losse transacties in totaal 54 hectare aaneengesloten terrein in de haven van Vlissingen verworven. Het terrein beschikt over een directe aansluiting op de rijksweg A58, een eigen spooraansluiting en een kade met een diepgang van ruim 10 meter.

DHG ontwikkelt deze locatie de komende jaren tot een gecombineerde tri-modale logistieke terminal voor de toelevering van de offshore industrie en andere break-bulk goederen, gecombineerd met 200.000 m² hoogwaardige Smartlog distributiecentra voor de opslag van containergoederen. Vanwege de hoge milieucategorie zullen de distributiecentra naar verwachting ook geschikt zijn voor de opslag van lithium ion batterijen.

Vlissingen is al decennia de thuishaven van Verbrugge. Het bedrijf zal het door DHG ontwikkelde terrein gebruiken voor de op- en overslag van break-bulk goederen. Onderdeel van de samenwerking is de mogelijkheid voor huurders van de nieuwe distributiecentra van DHG om gebruik te kunnen maken van de naastgelegen Verbrugge containerterminal, zodat containers zonder tussenkomst van vrachtwagens bij de distributiecentra kunnen worden afgeleverd. Dit scheelt kosten en het beperkt de uitstoot van CO2 en stikstof.

De terminal is centraal gelegen in de haven van Vlissingen, onderdeel van North Sea Port. De haven van Vlissingen heeft een strategische ligging ten opzichte van Antwerpen en Gent en is rechtstreeks bereikbaar voor zeeschepen.

Scroll naar boven