Lenferink Groep koopt WoZoCo in Middelstum

Woonzorg Nederland heeft haar woonzorgcomplex in het Groningse Middelstum verkocht aan ontwikkelaar Lenferink Groep Zwolle.

Het wooncomplex is volgens Woonzorg Nederland niet langer geschikt voor de seniore doelgroep. Lenferink Groep Zwolle betaalde ongeveer € 3,6 mln voor het object, zo blijkt uit data van het Kadaster. Het betreft het wooncomplex Hippolytushoes gelegen aan het Hippolytushof 2-25 in Middelstum. Het wooncomplex beschikt over 24 zelfstandige woningen en een voormalig zorgcentrum met 60 intramurale eenheden.

Het zorgcentrum wordt sinds 2019 beheerd door leegstandsbeheerder CareX. Daarnaast richtte inwoners uit het dorp coöperatie Middelsoam op. Zij organiseren activiteiten voor de lokale gemeenschap. Daardoor heeft het complex een belangrijke sociale functie binnen het dorp.

“We zijn erg blij dat we een geschikte partij hebben gevonden om het wooncomplex Hippolytushoes aan over te dragen. Voor alle betrokkenen is het belangrijk dat de sociale functie die het complex nu vervult binnen de gemeenschap, blijft bestaan. We zijn er van overtuigd dat het complex en zorgcentrum in goede handen zijn bij Lenferink Groep Zwolle”, aldus Woonzorg Nederland bestuursvoorzitter Cees van Boven.

Met de opbrengst van de verkoop wil Woonzorg Nederland naar eigen zeggen extra woningen bouwen en aankopen, die passen bij de seniore doelgroep. Om de behoefte op te vangen heeft de seniorenhuisvester de ambitie om met 500 woningen per jaar uit te breiden, tot zo’n 7000 extra woningen in 2035.

Bemiddelaar in de transactie is ABC Capital. Doldersum Vastgoed trad op als adviseur van de nieuwe eigenaar Lenferink Groep Zwolle.

Scroll naar boven