Leidse woonwijk op Wernink-terrein stap dichterbij

De eerste inspraakronde voor de realisering van 650 woningen op het Wernink-terrein in Leiden is afgerond.

Ontwikkelende bouwer ABB uit Sliedrecht plant aan de Oude Rijn in Leiden op het oude Wernink-terrein 643 woningen in appartementengebouwen. Het probleemgebied ligt al tien jaar te wachten op ontwikkeling. Plannen kwamen en gingen, ook ABB is alweer jaren bezig.

Het terrein ligt tussen spoor en water, wat een van de problemen vormde. Een tunnel onder de spoorlijn moet zorgen voor de benodigde toegang tot het Hoge Morsgebied aan de andere kant. Parkeren voor bewoners gebeurt straks in garages onder de woongebouwen. Voor bezoekers komt er ook nog eens een parkeergarage. De laatste zet voor realisatie kreeg het project door een rijkssubsidie van € 3 mln aan de gemeente Leiden voor versnelling van de woningbouw. Over uiterlijk een jaar moet de schop in de grond.

De woningen zijn een mix van koop en huur met 30% sociale huurwoningen. Er wordt voorzien in groen, voorzieningen van 8500 m², creatieve bedrijvigheid, winkelruimte en sportaccommodatie voor roeivereniging Die Leythe. ABB werkt in deze samen met architectenbureau OZ en bureau voor stedenbouw Bura.

 

Scroll naar boven