LaSalle ziet logistieke kansen in Venlo

LaSalle Investment Management, de wereldwijde vastgoedbeleggingsmanager, heeft namens haar fonds Encore+ de aankoop afgerond van een logistieke campus in Venlo.

De campus omvat 73.656 m² bedrijfsruimte van hoge kwaliteit met moderne faciliteiten. Een deel van de campus is in aanbouw en zal naar verwachting in Q4/2022 worden opgeleverd.

Het logistieke object is gelegen op bedrijventerrein Tradeport in Venlo. Dat bevindt zich op het kruispunt tussen de snelwegen A67 (richting Antwerpen/Rotterdam en Duisburg) en A73 (van Born/Echt naar Nijmegen) en is gemakkelijk bereikbaar via de naastgelegen Hutchinson-railterminal, evenals de ECT-binnenvaartterminal. Deze multimodale verbindingen per spoor, weg en binnenvaart zorgen voor een snelle en gemakkelijke distributie naar Duitsland, België en Frankrijk en naar andere delen van Nederland. De logistieke markt van Venlo wordt gekenmerkt door een grote vraag en een zeer beperkt aanbod.

David Ironside, fondsmanager voor Encore+ bij LaSalle: ‘Deze acquisitie in Venlo in opdracht van Encore+ vergroot onze footprint in één van de belangrijkste logistieke markten van Europa. Omdat we al eerder hebben geïnvesteerd in Venlo en dus actief zijn in het gebied, zijn we overtuigd van het toenemende belang en het potentieel van deze markt. Daarnaast verwachten wij een aanhoudende groei op lange termijn, mede mogelijk gemaakt door uitstekende binnenlandse en internationale transportverbindingen.’

LaSalle werd bij de aankoop geadviseerd door Solid Advocaten (Juridisch) en Arcadis (Technisch & Milieu). De verkoper werd geadviseerd door CMS (Juridisch & Tax) en TLF Real Estate (Commercieel).

Scroll naar boven