Jumbo breidt DC Nieuwegein uit

Het DC van Jumbo in Nieuwegein wordt uitgebreid met 6000 m². Ook komt er een DC voor versproducten bij van 40.000 m².

Jumbo breidt het in 2020 geopende gemechaniseerd centraal distributiecentrum (CDC) op bedrijventerrein De Liesbosch in Nieuwegein (nu nog 45.000 m²) fors uit. Naast een uitbreiding van de verwerkingscapaciteit voor houdbare producten met ruim 6000 m² aan mechanisatie, inclusief 11 gerobotiseerde lijnen, komt op het terrein ook een nieuw gemechaniseerd CDC voor de categorie Vers ter grootte van zo’n 40.000 m².

Bij het verwerven van de grond (ruim 200.000 m²) in 2018 was al rekening gehouden met uitbreidingsmogelijkheden. Ook in het reeds bestaande pand, het CDC voor houdbare producten, is ruimte voorzien voor uitbreiding van de mechanische verwerkingscapaciteit. Jumbo verwacht de uitbreiding van het bestaande CDC voor categorie houdbaar vanaf juni 2022 in gebruik te kunnen nemen. Het nieuwe gemechaniseerde CDC voor categorie vers is naar verwachting begin 2024 klaar.

Karel de Jong, directeur Supply Chain bij Jumbo licht toe: ‘De uitbreiding van CDC Nieuwegein komt eerder dan oorspronkelijk gepland. De verdere uitbreiding van ons winkelbestand, de groei in online én de vergroting van ons productassortiment vragen om snellere actie. Daarom is het erg prettig dat we al rekening hebben gehouden met de toekomstige uitbreiding van de mechanisatie. Tevens is het terrein zodanig ingericht dat we effectief kunnen opschalen met de nieuwbouw van CDC voor verse producten. De centrale ligging van Nieuwegein is bovendien ideaal om verse producten met een wat langere houdbaarheid naar al onze winkels te vervoeren. Onze Regionale Distributiecentra (RDC’s) krijgen zo ruimte vrij om zich meer toe te leggen op ‘ultraverse’ producten, zoals groenten en fruit. Dat is hoognodig, want door onze groei stijgt ook de vraag naar producten uit die categorie sterk.’

Scroll naar boven