Janssen de Jong start fase 4 van De Bolst in Erp

Op 28 november is Janssen de Jong Bouw begonnen met de bouw van fase 4 van nieuwbouwwijk De Bolst in Erp.

In fase 4 komen 18 koop- en 5 huurwoningen die volgens het modulaire woningbouwconcept ModuFair worden gebouwd. In Erp worden innovaties van dit concept op het gebied van proces, techniek en samenwerking toegepast.

‘De grootste innovatie en winst zit in de manier van samenwerken met onze ketenpartners’, vertelt Ron Schamp, manager ModuFair bij Janssen de Jong Bouw. ‘We hebben het traditionele bouwproces waarbij leveranciers verantwoordelijk zijn voor één specifiek onderdeel, losgelaten. Samen zijn we tot een integrale aanpak van het volledige bouwproces gekomen. Doordat we nu meer gebruikmaken van elkaars kennis en capaciteit kunnen we in één dag een woning in elkaar zetten die volledig wind en waterdicht is én al voorzien van de trappen. Dat levert niet alleen een betere woning en kortere bouwtijd op, het maakt het werk op de bouw ook leuker en veiliger.’

Alle partijen werken in Erp samen vanuit één 4D BIM-model waarin alle gegevens staan en waarin exacte afmetingen, productievolgorde, levermomenten en transport samenkomen. Nog voor de bouw buiten start, is op kantoor het bouwproces al digitaal doorlopen en geoptimaliseerd. ModuFair-woningen bestaan uit prefab-elementen die op de bouwplaats in elkaar gezet worden. In Erp wordt ook een volledig kant-en-klare meterkast en trap geplaatst. Op het gebied van duurzaamheid worden de fundamenten en begane grondvloeren voorzien van circulaire grond -en hulpstoffen en gaat men aan de slag met ‘droog stenen stapelen’.

In fase 4 komen in totaal 23 rijwoningen. Hiervan zijn de 18 koopwoningen alle verkocht. De 5 huurwoningen zijn bestemd voor Area. De woningen zijn verdeeld over 6 blokken en kijken uit op het park. Naar verwachting worden de woningen in het voorjaar van 2023 opgeleverd.

Nieuwbouwplan De Bolst

De nieuwe woonwijk De Bolst in Erp is een ontwikkeling van VOG de Bolst, een samenwerking tussen zusterbedrijf Janssen de Jong Projectontwikkeling en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. In deze groene woonwijk komen in totaal 300 woningen voor alle leeftijden. De eerste drie fasen zijn inmiddels gerealiseerd en bewoond. De bouw van fase 4 is gestart en fase 5 is in voorbereiding.

Scroll naar boven