Jan Snel levert 64 appartementen op in Arnhem

Jan Snel heeft een project met circulaire woningen in Arnhem opgeleverd.

In aanwezigheid van Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem, en minister Hugo de Jonge zijn de appartementen gisteren geopend. Het project, in opdracht van de gemeente, betreft 64 appartementen die het modulaire bouwbedrijf binnen enkele maanden heeft gerealiseerd. De woningen zijn in eerste instantie bedoeld voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

De 64 appartementen zijn onderverdeeld in drie verschillende woongebouwen en variëren in formaat, geschikt voor twee, drie of vier personen, afgestemd op de woonbehoefte. De eerste bewoners hebben al succesvol hun intrek genomen in hun woning in Arnhem. Het beheer van het gebouw valt onder de verantwoordelijkheid van het Leger des Heils. Tijdens de opening overhandigde Lars van Zandwijk, Hoofd Commercie bij Jan Snel, een cheque aan Jan Overweg, regiodirecteur bij het Leger des Heils.

Duurzaam gebouwd

De nieuwe modulaire appartementen zijn circulair gebouwd. Deze toekomstbestendige en duurzame manier van bouwen zorgt ervoor dat de woningen tijdelijk of permanent kunnen worden ingezet. Dit kan gedaan worden op dezelfde locatie of eventueel op een nieuwe bestemming met een andere doelgroep. Met deze modulaire bouwtechniek kunnen woningen 30 tot 50 procent sneller worden geproduceerd ten opzichte van traditionele bouw. Hierdoor is het project in Arnhem binnen 30 weken opgeleverd. Daarnaast zijn de gebouwen voorzien van zonnepanelen en energiezuinige installaties zoals warmtepompen.

Scroll naar boven