IWG huurt nieuwe Signature-locatie aan Rotterdamse Coolsingel

IWG en Athora Netherlands hebben een langjarige huurovereenkomst gesloten voor de huur van 1.880 m² kantoorruimte en 12 parkeerplaatsen in het volledig gerenoveerde multi-tenant kantoorgebouw Holbeinhuis aan de Coolsingel in Rotterdam.

IWG, ‘s werelds grootste aanbieder van hybride werkoplossingen met merken als Spaces en Regus, gaat in het Holbeinhuis een nieuwe locatie openen om aan de stijgende vraag naar hybride werken te kunnen voldoen. 

Het Holbeinhuis is gesitueerd op een prominente locatie in het hart van Rotterdam en het heeft een totaal verhuurbaar kantooroppervlak van 5.000 m², verdeeld over acht verdiepingen. Het gebouw is onlangs door CBRE Development Services getransformeerd naar een duurzaam kantoorpand en beschikt over energielabel A++ en Breeam Very Good certificaat. Het gebouw biedt gebruikers hoogwaardige kantoorruimtes, een gemeenschappelijk dakterras en een ruim aanbod aan eigentijdse faciliteiten zoals flexibele ontmoetingsplekken en een binnentuin.

Nieuw Signature kantoor

De nieuwe locatie in Rotterdam wordt een Signature-vestiging. Signature-kantoren zijn doorgaans iconische gebouwen in wereldsteden, zoals The Gherkin in Londen, Place Vendôme in Parijs en Park Avenue in New York. Met de nieuwe Signature-vestiging in het Holbeinhuis, waarvan de opening gepland staat in het eerste kwartaal van 2024, voegt IWG een bijzondere hybride kantoorlocatie toe aan haar portfolio in Nederland.

Hybride wordt norm

IWG opende vorig jaar honderden nieuwe locaties en ligt op koers om dit jaar wereldwijd duizend nieuwe vestigingen toe te voegen. Het totale netwerk van IWG bestaat momenteel uit 3.500 locaties verspreid over 120 landen.

Michiel Biermans, Real Estate Director van IWG in Nederland: “Met deze nieuwe locatie versterken we onze positie in de regio. Rotterdam is een aantrekkelijke stad voor bedrijven en ondernemers, wat het een interessante plek maakt om ons netwerk verder uit te breiden. De vraag naar professionele flexibele werkplekken blijft stijgen nu hybride werken de nieuwe norm wordt.”

CBRE Advisory & Transaction Services Office Rotterdam is door verhuurder Athora Netherlands aangesteld voor de volledige verhuur van het Holbeinhuis en begeleidde deze transactie.

Scroll naar boven