IWG huurt kantoorruimte in Strawinsky op Zuidas

IWG, aanbieder van hybride werkoplossingen, opent een nieuwe kantoorlocatie in Amsterdam vanwege de stijgende vraag naar hybride werken.

De nieuwe zogenoemde ‘Signature-locatie’ opent in het Strawinsky-kantoorgebouw in het hart van de Amsterdamse Zuidas, aan de Prinses Irenestraat 39-43. IWG huurt er 2219 m². Het gebouw heeft een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van 9.135 m², verdeeld over vijf verdiepingen en beschikt over een eigen parkeergarage en een groen dakterras.  Het gebouw werd ontwikkeld door Flow Real Estate en Egeria Real Estate Development. Eigenaar is het Duitse Meag Munich Ergo.

De vraag naar hybride werken stijgt volgens IGW explosief. Doordat meer mensen hun tijd verdelen tussen werken op het hoofdkantoor, een lokale werkplek en thuis ziet het internationaal operende bedrijf het gebruik van flexibele werkplekken overal ter wereld en in alle delen van Nederland toenemen. Ook in Amsterdam blijft de vraag naar flexibele kantoorruimte groot.

Michiel Biermans, real estate director van IWG in Nederland: ‘Naarmate de verschuiving naar hybride werken versnelt, zal de bezetting van traditionele kantoren blijven dalen omdat bedrijven minder vaste ruimte nodig hebben. In plaats daarvan kiezen ze voor flexibele werkruimten, waardoor hun teams toegang hebben tot een netwerk van locaties zodat ze kunnen werken waar dat het beste uitkomt en het meest productief is.’

In 2022 verwelkomde IWG honderden nieuwe locaties en het is hard op weg om in de loop van dit jaar wereldwijd tot 1.000 nieuwe locaties toe te voegen. Het totale netwerk van IWG bestaat momenteel uit 3.500 locaties verspreid over 120 landen.

NL real estate | Knight Frank heeft verhuurder geadviseerd tijdens dit traject. NL real estate | Knight Frank heeft het gebouw in collegiale verhuur met Cushman & Wakefield.

Scroll naar boven