IProperty koopt 279 woningen van CBRE IM

IProperty heeft de ‘North-West’-portefeuille – 279 woningen, 2 commerciële units en 115 parkeerplaatsen – gekocht van CBRE Investment Management (CBRE IM).

De appartementen, liggen verspreid over drie locaties in Nederland en hebben een gemiddelde oppervlakte van circa 86 m². 90% van de woningen heeft een energielabel A of B, 10% heeft energielabel C. De wooncomplexen zijn vrijwel geheel onaangebroken en liggen in Den Haag, Heerhugowaard en Groningen. De woningen worden voornamelijk verhuurd in het middensegment.

Verkoper heeft tot verkoop besloten om haar woningportefeuille verder te optimaliseren, waarbij de opbrengsten kunnen worden gebruikt voor nieuwe investeringen in nieuw te ontwikkelen woningen.

Selecte groep

IProperty Asset Management (IProperty) is een nieuwe woningbelegger en belegt namens een selecte groep particuliere beleggers in residentieel vastgoed. IProperty richt zich op hoogwaardige woningen met goede labels of met de mogelijkheid om te verduurzamen. Momenteel heeft IProperty meer dan 1100 woningen namens zijn investeerders. Volgens Pim Pastor, Director bij de belegger, is IProperty van plan zijn portefeuille de komende jaren flink uit te breiden. 

De transactie is gefinancierd door ING Real Estate Finance. CBRE trad in deze transactie op als commercieel adviseur van koper. Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs trad op namens verkoper.

Scroll naar boven