Intuitae koopt geschakeld kantoorcomplex aan de Sarphatistraat in Amsterdam

APF International heeft het monumentale kantoorgebouw Sarphati verkocht aan Intuitae.

Met de verwerving ervan heeft het Franse multi-familiy office Intuitae – namens haar cliënten – haar eerste acquisitie in Nederland voltooid. Sarphati is gelegen op eigen grond aan de Sarphatistraat 8-14, naast de Amstel in het centrum van Amsterdam.

De drie geschakelde gebouwen dateren uit 1880 en zijn recentelijk uitgebreid gerenoveerd tot een hoogwaardig kantoorgebouw met energielabel A+. Sarphati heeft een oppervlakte van circa 2034 m² kantoorruimte, met meerdere ingangen, een ruime tuin en is volledig verhuurd aan een diverse groep huurders. 

‘Na een grootschalige verbouwing en succesvolle verhuur aan diverse huurders, waaronder MMS Group en Stories, hebben wij dit project succesvol kunnen afronden met de verkoop aan Intuitae’, aldus Jeroen Rothuijsen van APF International.

‘ Ondanks de omstandigheden in de huidige markt en stijgende rentetarieven blijven hoogwaardige assets, die profiteren van strategische fundamenten, zeer aantrekkelijk,’ zegt Luc Granger, Partner bij Intuitae.

Tijdens deze transactie ontving APF International commercieel advies van Cushman & Wakefield en juridisch advies van Osborne Clarke. Intuitae werd geadviseerd door Sienna Real Estate (investment management), Atlas (fiscaal), Drees & Sommer (technisch), RCA (W&I) en Taylor Wessing (juridisch).  

Scroll naar boven