IIProp bouwt modern distributiecentrum in Zwolle

International Industrial Properties (IIProp) is begonnen aan de bouw van een modern logistiek centrum (34.244 m²) in Zwolle.

Bedoeling is een Breeam-certificering ‘very good’ te behalen. Het magazijn is, aldus IIProp ontworpen met toewijding aan ecologische duurzaamheid, waarbij prioriteit wordt gegeven aan het behoud van het omliggende natuurlijke ecosysteem. De nieuwbouw aan de noordkant van de stad biedt direct toegang tot de A28.

“Ons nieuwe project past naadloos in onze mondiale portefeuille, strategisch gepositioneerd op vitale transportknooppunten. We zijn ervan overtuigd dat deze ontwikkeling aanzienlijke belangstelling zal wekken van zowel huurders als investeerders”, aldus Hubert Rossa, senior vice president Investments bij Griffin Capital Partners.

De bouw startte in het vierde kwartaal van 2023 en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 worden afgerond.

IIProp is een samenwerkingsverband tussen Madison International Realty en Griffin Capital Partners, waarbij middelen worden gecombineerd om de nieuwbouw mogelijk te maken.

 

Scroll naar boven