Ibis hotel op Schiphol-Oost breidt uit

PingProperties sluit een overeenkomst met Schiphol Commercial  voor een erfpachtuitgifte voor de uitbreiding van haar hotel ‘ibis Styles Amsterdam Airport’ (ISAA).

Het ibis Styles hotel ligt aan de Piet Guilonardweg 3 op Schiphol Oost. Het betreft een erfpacht voor zo’n 4.000 m2, waarmee het hotel 127 extra hotelkamers kan toevoegen. Na realisatie omvat het hotel ongeveer 270 hotelkamers. De bouwvergunning ligt nu ter beoordeling bij de gemeente Haarlemmermeer. PingProperties verwacht de hoteluitbreiding medio 2025 op te leveren.

Schiphol-Oost is uitstekend bereikbaar via de afrit van de A9 en is gelegen naast het Amsterdamse bos. Daarnaast rijden er verschillende bussen van en naar Schiphol Plaza (10 minuten), het NS-station en de vertrek- en aankomsthallen van Schiphol.

Bram Harding, Managing Director (Re)Development PingProperties: ‘De erfpachtovereenkomst vormt na corona het hernieuwde startsein om de uitbreiding te realiseren. Wij anticiperen op een sterke verbetering van de hotelmarkt rondom Schiphol én de mogelijke komst van de Blue Base campus van KLM. Het hotel transformeert daarmee van airporthotel naar airportcampushotel.’

Sinds april dit jaar ligt volgens hem de bezetting van Schiphol-hotels al weer op het niveau van 2019. ‘We verwachten dat het maximeren van het aantal vluchten door de rechter geen effect zal hebben op de bezettingsgraden van de hotels op Schiphol. Vliegtuigmaatschappijen lijken zich te focussen op passagiersaantallen, ten koste van het aantal bestemmingen. De passagiersbezetting van vliegtuigen ligt nu al op het niveau van 2019 en is stijgende. Nu steeds meer reizigers na corona het vliegtuig weer weten te vinden liggen topjaren in het verschiet voor de airporthotels.’

Scroll naar boven