Huurwoningen en winkelruimte aangekocht in de Waalsprong Nijmegen

Woningcorporatie Portaal en Hans Geveling Vastgoed hebben respectievelijk woningen en commerciële ruimte aangekocht in de Nijmeegse wijk benoorden de Waal de Waalsprong.

De ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong is een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen. Op de begane grond van het appartementengebouw Grutto komen vestigingen van HEMA en Kruidvat.
Marlies Krol, directeur vastgoed bij Portaal: ‘Deze 46 energiezuinige sociale huurwoningen zijn daarmee een mooie aanvulling op onze woningportefeuille. Samen met de huurwoningen in gebouw Bliek heeft Portaal zo een mooi en divers aanbod voor onze bewoners.’

Appartementengebouw Grutto komt aan de zuidkant van het levendige Oranje Marieplein. Het door De Zwarte Hond ontworpen kleinschalige gebouw telt vier woonlagen boven de winkelplint. Met de realisatie van Grutto en het naastgelegen Front is het winkelcentrum in Hart van de Waalsprong compleet.

Gasloos

Alle appartementen in Grutto worden gasloos en voorzien van vloerverwarming (stadsverwarming). Er is ook aandacht voor een gezonde en groene leefomgeving. Zo zorgen bomen en groen voor verkoeling, zowel in het openbaar gebied als in de daktuin. En wordt droogte tegengegaan door regenwater via wadi’s te filteren en te borgen.

De bouw van het complex Grutto is inmiddels gestart. De verwachting is dat in het voorjaar van 2025 het nieuwe woon- en winkelhart van de Waalsprong in z’n geheel zal zijn opgeleverd aan de nieuwe bewoners en ondernemers.

De 1050 m² commerciële ruimte op de begane grond van Grutto wordt afgenomen door Hans Geveling Vastgoed. Met de vestiging van zowel een HEMA- als een Kruidvat-filiaal wordt de grote behoefte aan voorzieningen voor de wijk Nijmegen-Noord steeds beter ingevuld. De appartementen in Grutto worden ongeveer een half jaar voor oplevering in verhuur gebracht via Entree.

Start bouw

René Steman, projectdirecteur Hart van de Waalsprong voegt daaraan toe: ‘Wij zijn blij dat we nu starten met de bouw van het laatste blok in de tweede fase van Hart van de Waalsprong.’

Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland. De nieuwste wijk van Nijmegen-Noord is gunstig gelegen tussen Spiegelwaal, Graaf Alardsingel en spoorlijn. Hart van de Waalsprong vormt, zoals de naam al aangeeft, hét woon- en winkelhart van de Waalsprong. De bereikbaarheid is goed, zowel met de auto, fiets en het OV (station Lent ligt op loopafstand).

Naast het winkelcentrum komen in Hart van de Waalsprong 524 koop- en huurwoningen (waarvan 147 sociale huurappartementen) en ruim 30 winkelunits met diverse gezellige horecagelegenheden. De nieuwe stadswijk aan de noordkant van de Waal heeft een uitgesproken karakter door zichtbare duurzaamheid, door water en groen en spannende stedelijke architectuur.

Scroll naar boven