Houten herontwikkeling voor Syntrus Achmea

Syntrus Achmea Real Estate & Finance gaat namens PME pensioenfonds 14.000 m2 leegstaand commercieel vastgoed in het centrum van Roosendaal transformeren naar 171 woningen en 1.000 m2 commerciële ruimte.

Bij de herontwikkeling wordt op grote schaal gebruik gemaakt van houten materialen, waardoor de CO2 -uitstoot aanzienlijk lager is vergeleken met traditionele bouw.

De constructie van de woningen aan de Dr. Brabersstraat en het Roselaarplein in hartje Roosendaal zal grotendeels bestaan uit Cross Laminated Timber (CLT). Daarmee wordt een CO2 -reductie verwacht van 20.300 ton per jaar. Dit is vergelijkbaar met een besparing per jaar van het elektriciteitsverbruik van ongeveer 3.500 huishoudens. Voor PME is het de eerste grootschalige belegging in houtbouw.

Het plan aan het Roselaarplein omvat 171 betaalbare en duurzame woningen, waaronder 43 levensloopbestendige- en 3 woon-werkwoningen, 1.000 m2 commerciële ruimte, een daktuin, 34 parkeerplaatsen en een fietsenstalling. In mei 2023 zal worden gestart worden met de sloop van het complex. De oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van 2025.

Syntrus Achmea is verantwoordelijk voor de herontwikkeling en de totstandkoming van de Anterieure Overeenkomst in opdracht van PME pensioenfonds. Het ontwerp is van architectenbureau Common Affairs uit Amsterdam. Projectontwikkelaar en bouwer Van Omme & de Groot uit Rotterdam is verantwoordelijk voor de realisatie.

Scroll naar boven