Holbeinhuis in Rotterdam weer in gebruik

Het Holbeinhuis aan de Coolsingel 65 is na een renovatie weer in gebruik genomen.

De bedrijven doen’r, Total Mayhem Games, Nedspice en het Signature label van IWG kijken er naar uit om dit voorjaar hun intrek te nemen, waarmee het kantoorgebouw vóór oplevering al voor ca. 90% is verhuurd. 

Het kantoorpand is eigendom van de Nederlandse verzekeraar Athora Netherlands en werd gerenoveerd door CBRE in samenwerking met Kraaijvanger Architects en hoofdaannemer J.P. van Eesteren.

Het Holbeinhuis beschikt na de renovatie over negen hoogkwalitatieve kantoorvloeren van 327 m² tot 823 m², bij elkaar 6122 m². Daarnaast heeft het kantoorgebouw twee dakterrassen, waarvan één gemeenschappelijk, en een entresol met aanlandplekken voor gemeenschappelijk gebruik.

Wederopbouw

Kraaijvanger Architects heeft het Holbeinhuis in de jaren 50 ontworpen voor ‘Basler Transport Versicherungs Gesellschaft’ en realiseerde daarmee tijdens de wederopbouw van Rotterdam een van de eerste kantoorgebouwen aan de Coolsingel. De naam refereert naar de Duitse kunstschilder Hans Holbein de Jongere. In 2021 is Kraaijvanger Architects middels een aanbesteding geselecteerd om het ruimtelijk ontwerp op zich te nemen. Hiermee werden zij opnieuw bij het Holbeinhuis betrokken om samen met CBRE een toekomstbestendig gebouw te creëren dat aansluit bij gebruikerswensen en bij de duurzaamheidsambities van de eigenaar.

Die ambities resulteerden in de transformatie van energielabel F naar energielabel A++.

Athora Netherlands is de holdingmaatschappij van een pensioen- en levensverzekeraar met merken als Zwitserleven en Reaal in huis met een balanstotaal van € 65 miljard.

Scroll naar boven